5/1/08

Το χέρι της ελπίδας




Η επέμβαση τελείωνε. Δέναμε τα ράμματα, όταν ξαφνικά είδαμε ένα μικρό χεράκι να ξεπροβάλλει και να αγκαλιάζει το χέρι του γιατρού. Κανείς δεν το πίστευε. Ο γιατρός πάγωσε. Το χέρι μου έτρεμε καθώς έβγαζα φωτογραφίες...

Τα λόγια αυτά ανήκουν σε μια νοσηλεύτρια του Ιατρικού Κέντρου του Vanderbilt στο Nashville των ΗΠΑ.
Το Αμερικάνικο Time Magazine φωτογράφησε μία επέμβαση, που έμελλε να φέρει στον κόσμο την "Εικόνα της Χρονιάς 2003". Το χέρι ενός εμβρύου 20 εβδομάδων με μία ζωή μπροστά του!

Ήταν στην κοιλιά της μητέρας του ο μικρός Samuel Alexander Armas, όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από διχοτομημένη σπονδυλική στήλη (δισχιδής ράχη, spina bifida). Όλο το προσωπικό ήταν βέβαιο ότι ο μικρός δεν θα επιζούσε με τίποτα, παρά μόνο στην περίπτωση που υποβαλλόταν σε χειρουργική επέμβαση ενόσω βρισκόταν στον αμνιακό σάκο.


Ένας φιλόδοξος γιατρός, ο Dr Joseph Bruner, μετά από διάφορες έρευνες που είχε πραγματοποιήσει στο Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο του Vanderbilt, δήλωσε ότι θα μπορούσε να φέρει εις πέρας την επέμβαση με το βρέφος στην κοιλιά της μητέρας του.

Οι γονείς δέχθηκαν και έτσι, μετά από λίγες μέρες, ο Samuel εισήχθη στην κλινική του Vanderbilt. Ο Dr Bruner αφαίρεσε τη μήτρα με μια τομή σχήματος ημισφαιρίου (σαν C) και έκανε μια μικρή τομή στον αμνιακό σάκο, μέσω της οποίας μπόρεσε να χειρουργήσει το έμβρυο.

Μία ώρα και δεκατρία λεπτά είχαν περάσει, το εγχείρημα ολοκληρωνόταν επιτυχώς και σε αυτό το σημείο συνέβη το... θαύμα. Ο Samuel, αφού πρώτα οι γιατροί διέκριναν κάποιες κινήσεις, ξαφνικά έβγαλε το μικροσκοπικό του χέρι από την τομή και "γάντζωσε" το δάκτυλο του γιατρού...

Έζησα την πιο συγκινητική στιγμή ολόκληρης της ζωής μου, ανέφερε κάποιες μέρες αργότερα ο Dr Bruner στους "Times" της Νέας Υόρκης. Έκλαιγα για μέρες όταν είδα τη φωτογραφία, είπε η Julie Armas, μητέρα του μικρού, μαία στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Οι εκδότες του περιοδικού τιτλοφόρησαν την εικόνα "To χέρι της ελπίδας" ("Ηand of hope"). Το κείμενο του περιοδικού, που σχολιάζει την εικόνα ξεκινά ως εξής: Το μικρό χεράκι του είκοσι ενός εβδομάδων εμβρύου Samuel Alexander Armas αναδύεται από τη μήτρα της μητέρας του για να πιάσει το δάχτυλο του Dr. Joseph Bruner σα να ευχαριστεί τον γιατρό για το δώρο της ζωής.
Η εικόνα πλέον "ταξίδεψε" μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Ιντερνέτ, ως μήνυμα... φωτός.


Εφημερ. «Απογευματινή», 10.6.2006
Πηγή:Time Europe

7 σχόλια:

Λουκάς είπε...

Αν ενδιαφέρεστε για την συνέχεια επισκεφθείτε τη σελίδα: http://freerepublic.com/focus/f-news/1012548/posts

jf είπε...

...επίσης αυτή τη σελίδα

http://www.michaelclancy.com/story.html

Crazy Tourists είπε...

Απίστευτη φωτογραφία...Και το πιο απίστευτο ότι το παιδί γεννήθηκε και μεγαλώνει!Τι σου είναι τελικά...
Καλως σε βρήκαμε...
CrazyTourist1

KitsosMitsos είπε...

Το νόημα είναι ότι η ζωή πάντα κερδίζει. Ξέραμε ότι κερδίζει μετά. Τώρα μάθαμε και το πριν...

jf είπε...

CrazyTourist1, καλώς ήρθες. Παλιά μεν η είδηση, αλλά και πάντα επίκαιρη...

Kitsomitsos, εύστοχος (ως συνήθως)

Γκρινιάρης είπε...

Απίστευτη η φωτογραφία και η ιστορία που τη συνοδεύει. Hand of hope...

Καλώς σε βρήκα.

jf είπε...

Καλωσόρισες...