22/5/08

Ποτέ δεν ξέρεις !

Σε βορειοελλαδίτικο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο, και στα πλαίσια του προγράμματος Δαίδαλος του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας [ΕΙΝ] για τη δημιουργία καινοτόμων εργαστηριακών έργων,
εννέα μαθητές με τη συνεργασία καθηγητών τους, κατασκεύασαν μια συσκευή για σας, όταν με το …καλό σας επισκεφτεί το… Αλτσχάιμερ και δεν υπάρχει κάποιος κοντά να σας θυμίζει να παίρνετε τα χάπια σας. Είναι μια συσκευή αυτοματισμού την οποία θα έχετε κάπου στο σπίτι σας [ούτως ή άλλως κλειδωμένους θα σας έχουν] και η οποία θα ρυθμίζεται έτσι ώστε, την κατάλληλη στιγμή να ρίχνει το χαπάκι σας σ’ ένα ποτήρι που θα είναι ενσωματωμένο στη συσκευή. Μ’ αυτόν τον τρόπο, ίσως -λέω ίσως- συνειδητοποιήσετε πως ήρθε η ώρα σας να χαπακωθείτε. Αν όμως δε σας ‘κόψει’ να σηκώσετε το ποτήρι [χμμ! μιλάμε τότε για προχωρημένο στάδιο], τότε υπάρχει αυτό το κατιτίς –το οποίο δυστυχώς δεν συγκράτησε η μνήμη μου [νάτο το Αλτσχάιμερ!!]- το οποίο θα στείλει sms σε συγκεκριμένο κινητό κοντινού σας προσώπου, ώστε να σας πάρει τηλέφωνο για να σας γκρινιάξει που δεν πήρατε το χάπι σας.
Αφορμή για την ιδέα της κατασκευής της συσκευής ήταν η τραυματική εμπειρία συγγενούς προσώπου ενός εκ των καθηγητών. Μην σκοντάψετε στην τιμή των 1800 ευρώ που τους κόστισε, διότι η συσκευή ακόμη δε βγήκε στο εμπόριο ώστε να πέσει η τιμή. Σπεύσατε, αναμένοντας…
ΥΓ1
Η επιβράβευση των μαθητών από το ΕΙΝ είναι ένα πενταήμερο ταξίδι στη Βιέννη αρχές Ιουλίου! Τα λεφτά όμως έφταναν …μόνο για τους 5 απ’ τους 9 μαθητές !! Το ΕΙΝ παρακαλεί τους συλλόγους των οικείων Σχολικών Μονάδων να ιεραρχήσουν κατά σειρά προτίμησης τους 5 μαθητές !!!, αφήνοντας τους υπόλοιπους… αναπληρωματικούς στην περίπτωση που ‘αδειάσει’ θέση.

ΥΓ2
Καλό μου ΕΙΝ, ή την κάνεις ολόκληρη την καλή σου πράξη ή μη την κάνεις καθόλου.

ΥΓ3
Το άκουσα σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ 105,8 [6 – 9] με τίτλο Πρωινές Χειρηλασίες με το Γιάννη Καλαμίτση και την Κατερίνα Σερέτη, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν χορηγούς για τους υπόλοιπους 4 μαθητές.

7 σχόλια:

Meropi είπε...

Καλημέρα JF μου,
κάτι μου λέει ότι θα χρειαστώ την εφεύρεση....

Roadartist είπε...

Αστο καλό πιά!!!! Δίνουν λεφτά για χιλιάδες ανούσια πράγματα (π.χ. βλεπε eurovision..) και μετά λένε οτι δεν εχουν να επιβραβεύσουν αυτά τα παιδιά! ΑΣΤΟ ΚΑΛΟ ΠΙΑ!!!!
:(((((

phlou...flis είπε...

Τ' άκουσα κι εγώ στην πρωινή αυτή εκπομπή, έβαλα λεφτά σε ένα φάκελο αλλά ξέχασα τί έκανα το φάκελο. Λες να μ' εχει επισκεφτεί αυτός ο Αλ...;

1 είπε...

Με κάλυψε η roadartist!

jf καλησπέρα από το νέο μου blog.

Μαργαρίτα.

marianaonice είπε...

Αυτή τη συσκευή θα τη χρειαστούμε όλοι νομίζω από εδώ και πέρα γιατί έτσι που έχει μεταλλαχθεί η κοινωνία μας, με την αποξένωση και τα παιδιά μας πλέον να τρέχουν και να μην προλαβαίνουν να μας φροντίσουν (...χέστηκαν δηλαδή), δεν θα υπάρχει άνθρωπος να μας θυμίζει να χαπακωθούμε καλά λες!!
Αλλά και το ΕΙΝ όλα τα λεφτά!! Ελλάς το μεγαλείο σου!!! Αν είναι δυνατόν τα 4 παιδιά που δούλευψαν στην ομάδα να στερηθούν το ταξίδι αυτό!! Τότε θα τα έχω δει όλα!!!
Καλημέρα jf μου.

jf είπε...

Αγαπητοί μου @επισκέπτες,
ας σπεύσουμε για τη συσκευή, πριν 'χέσουμε τα μυαλά μας' [κατά την προηγούμενη ανάρτησή μου]...

Σας @φιλώ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΣΕΡΈΤΗ
(ή Η ΜΕΓΆΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΊΝΗ)

«Καραγκιόζης», είπε, «ο Μπερλουσκόνι»!
Κι όταν γι αυτό την ψέγουν μουλαρώνει
και λέει το στόμα της το αλογίσο:
«Μαγκιά μου! Όπως γουστάρω θα μιλήσω!»

Λες ο λαός αδρά την παραδιάζει
για να μπορεί αυτή να τον ντροπιάζει…
Κι ότι «πολύ η ψήφος»-άκου εκεί!-
να λέει, «δεν είναι υποχρεωτική»…

Το «μέτρο» «άμετρο» μετράει γι αυτήνε
καβάλα έτσι στο καλάμι που είναι.
Μα με τι μέτρο η ΝΕΤ τάχα μετράει
το πράγμα-όταν αυτό άλλο δεν πάει;

Γιώργης Χολιαστός