31/1/08

Έχουμε χιούμορ οι Έλληνες?


107! σχόλια καταγράφηκαν γι’ αυτό το video, ως την ημερομηνία της ανάρτησης μου. Τόσο από Έλληνες των ΗΠΑ όσο κι από τους ίδιους τους Αμερικανούς. Άλλα θετικά κι άλλα αρνητικά. Σε τι ποσοστό, δε γνωρίζω, γιατί …βαρέθηκα να τα διαβάσω όλα.
Παρατηρείστε τον εξής σχολιασμό των γερόντων στο θεωρείο στο τέλος του show:
- "Greek music! Very appropriate for pigs.
- The pigs are from Greece?
- The pigs are greasy!"

Τα αρνητικά σχόλια έχουν κοινό παρονομαστή τον παραπάνω σχολιασμό που θεωρήθηκε ρατσιστικός:
- "Greek music is appropriate for pigs?" Ποιανού ιδέα ήταν αυτή; Τουλάχιστον έχουμε μουσική και παράδοση. ΕΣΕΙΣ τι έχετε; Ρατσιστές!
- Τυπικό ΜΟΧΘΗΡΟ ρατσιστικό χιούμορ - greeks and grease. Φαίνεται ότι είναι ο μόνος τρόπος που η αμερικάνικη κουλτούρα μπορεί να εκτιμήσει οτιδήποτε αποκλίνει απ’ αυτήν, μέσω ρατσιστικών αστείων.
Σταχυολογώ και κάποια από τα θετικά, ωστόσο επεξηγηματικά ενίοτε και επιθετικά, σχόλια [παρακάμπτοντας τα πάμπολλα θετικά, του τύπου: «καταπληκτικό» ή «πέθανα απ’ τα γέλια»]:
- Greece-y? Greasy? Ομόηχες λέξεις. Είναι ένα αστείο για τα γουρούνια του Muppet show, όχι για τους Έλληνες! και σταματήστε να ερμηνεύετε ως ρατσιστικό αυτό το αστείο.
- Ηρεμήστε! Όλοι οι ηθοποιοί του Muppet Show είναι γουρούνια, βάτραχοι, αρκούδες, κότες. Η σταρ είναι επίσης γουρούνα. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι γαλανομάτες ξανθές είναι γουρούνες; Όλα είναι βασισμένα στο χιούμορ, γι' αυτό και τα σχόλια των γερόντων. Ούτως ή άλλως πάντα σχολιάζουν με ευστροφία για όλα και σε όλα τα επεισόδια του show.
- Αυτή η ‘διαφήμιση’ της Ελλάδας είναι πολύ καλύτερη απ’ την ταινία ‘οι 300’! Και ‘greasyhair’ χαρακτηρίζονταν γενιές Ελλήνων μεταναστών στην Αμερική, όπως το ίδιο ακριβώς με τους Ιταλούς, τους Ιρλανδούς, τους Κινέζους "chinks" ή "cooleys" κλπ, για να μην αναφέρω και τους μαύρους και τον τρόπο που οι Αμερικανοί συνηθίζουν να αποκαλούν ή να μεταχειρίζονται για 2 αιώνες.
- Αστείο! Η επίμαχη φράση μπορεί να θεωρηθεί ως σάτιρα. Παίρνεις ό,τι δίνεις: δώσαμε Ζορμπά, μουσακά και μπουζούκι και μ’ αυτά θα πορευτούμε! Αυτοσαρκασμός!
- Ανεχόμαστε τη σάτιρα όσο κι αν πονάει.
- Σε τελευταία ανάλυση, τι φοβάστε όσοι υποστηρίζετε την πιο πάνω ιδεολογική ηλιθιότητα; Οι δηλώσεις σας δείχνουν φόβο και αψυχολόγητη συμπεριφορά ενός προσώπου ακοινώνητου. Δείχνει πως δε γνωρίζετε τι σημαίνει χιούμορ…

Η συνέχεια, δική σας…

3 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Προσωπικά, το βρήκα πολύ αστείο. Γιατί αν δεν μπορείς να γελάς με χιούμορ όπως αυτό και να βρίσκεις παντού συνομωσίες, τότε υπάρχει θέμα!

phlou...flis είπε...

Καταπληκτικό το βιντεάκι. Συμφωνώ με τον Kitso. Διαφήμιση για την Ελλάδα; Χμμ, καλό μου ακούγεται. 'Ετσι κι αλλιώς το ισοζύγιο θετικών και αρνητικών σχολίων γέρνει πότε δεξιά, πότε αριστερά. Αυτό που μετράει είναι η αίσθηση του χιούμορ, όπως λέει κι Μitsos.
Αποτέλεσμα (μέχρι σήμερα): 3-0

Κλείτωρ είπε...

εξαιρετικό είναι αλλά που να καταλάβουν απο σάτυρα οι μονόχνωτοι;