19/2/09

Με το σακίδιο στην πλάτη…

Διάβαζα κάπου πως το σκαθάρι με το επιστημονικό όνομα Cassida Rubiginosa, έχει ένα μικρό κεντρί κολλημένο στην άκρη της κοιλιάς του. Όταν η κάμπια μεταμορφώνεται, το παλιό δέρμα πιάνεται πάνω στο κεντρί και δημιουργεί έναν προστατευτικό σάκο. Έλα όμως που στο ίδιο ακριβώς σημείο βρίσκεται και το κωλαράκι του… και αμέσως τα άχρηστά του τα εναποθέτει στο σάκο! Ένα …ταξιδιωτικό σακίδιο με περιττώματα…

Μετά διάβασα για το κυνηγετικό μυρμήγκι -ακούραστος εργάτης- που αρέσκεται να κυνηγάει και να τρώει τις κάμπιες. Έλα όμως που κι αυτό έχει τις ιδιοτροπίες του… έχει μια μανία με την καθαριότητα, άλλο πράμα…!

Τι γίνεται όταν βρεθούν στο ίδιο μέρος κάμπια με μυρμήγκι?

Όταν το μυρμήγκι 'βάλει στο μάτι' την κάμπια δίνοντάς της την αίσθηση πως την προορίζει για γεύμα, η κάμπια ‘τα παίρνει στο κρανίο’, ορθώνει το ανάστημά της και τινάζει κατά πάνω του το σάκο με τα περιττώματα. Το μυρμήγκι τότε -όντας παστρικό- τρέχει να καθαρίσει τις ακαθαρσίες κι έτσι η κάμπια το σκάει!!

Αν όντως συμβαίνει αυτό, για άλλη μια φορά, η φύση δείχνει την τελειότητά της· λειτουργεί έτσι, ώστε ο καθένας με τη σειρά του να παίρνει, με κάποιον τρόπο, αυτό που του αξίζει.

Λέτε γι αυτό να φοβάται το αρσενικό να ‘κυνηγά’ πλέον το θηλυκό...?
Τέλος πάντων, όταν θα μυρίζεστε πως σας κυνηγούν μ' οποιονδήποτε τρόπο για να σας ...αδειάσουν, προλάβετέ τους εσείς: αδειάστε τους το δισάκι σας… κι όσο πιο φουσκωμένο, τόσο το καλύτερο.
Πάντως εκλογές έρχονται -όποτε έρθουν- ραβασάκια απ’ τους βουλευτάς θα λάβετε στο γραμματοκιβώτιό σας… να είστε προετοιμασμένοι: το δισάκι σας στον ώμο και …ξέρετε εσείς…
Μια δυσκολία θα την έχετε βέβαια, με όσους δεν αρέσει η καθαριότητα... λέτε νάναι οι περισσότεροι αυτοί?

12 σχόλια:

Phivos Nicolaides είπε...

Όσοι δηλαδή έχουν μανία με την καθαριότητα έχουν πρόβλημα;

stalamatia είπε...

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά αλλά άμα την κάνουν άλλοι!!! .άμα την κάνουμε οι ίδιοι είναι μια σκέτη κούραση.Φιλούθκια.

jf είπε...

Phivos,
μόνο εάν έχουν κακό σκοπό, βεβαίως-βεβαίως! Τι να την κάνω την καθαριότητα του μέρμηγκα αν είναι να με ...καθαρίσει μετά? :))

stalamatia,
...η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά, πράγματι. Η άλλη μισή είναι μες το σακίδιο για να 'καθαρίζεις' τη βρωμιά κάποιων ενοχλητικών.
Φιλιά πεντακάθαρα!

VAD είπε...

Για να τα ρίχνω σε όσους δε γουστάρω πρέπει να μ'ακολουθαει ενα φορτηγό,Εκκενώσεις βόθρων"ΠΑΝΤΟΥ ΕΥΩΔΙΕΣ ΣΚΟΡΠΑ" :)))

phlou...flis είπε...

Στον κόσμο των ζώων, των εντόμων κλπ γιατί να μην υπάρχουν ...δημόσια αποχωρητήρια; Καημένο σκαθάρι.

jf είπε...

VaD,
αχ!χα!χα!! τόσους πολλούς δε γουστάρεις;;

phlou-flis,
καημένο σκαθάρι ε; το τι ήθελε να κάνει δεν το μετράς; :))

habilis είπε...

H φύση παίζει ζάρια.
...
Τι τραβάνε και αυτά τα έντομα ?

marianaonice είπε...

Καλέ τι ωραία πράγματα μαθαίνουμε από εσένα!!
Και πόσο χρήσιμα!!
Ειδικά καλά λες τώρα που θα έρθουν εκλογές!!
Χαχαχαχα!!!

Saq είπε...

Το κακό με τους πολιτικούς είναι ότι αρέσκονται στη βρωμιά, όλοι μες τον βούρκο είναι χωμένοι. Μην τους ρίξουμε σκατά και κολλήσουν σαν τσιμπούρια πάνω μας.

antinetrino είπε...

Οι εποχές που έρχονται απαιτούν να κάνουμε το σκατό μας παξιμάδι, όχι όπλο κατά του εχθρού.... όπως και να χει εμείς παραμένουμε χεσμένοι!!
Ο Μίζερος!!!!!
Πάντως άν ήμουν εγώ κυνηγετικό μυρμήγκι θα την έβγαζα με τοστ και κονσέρβες, αποκλείεται να την πλησίαζα την κάμπια..... ούτε τηλέφωνο λέμε!
Πολύ όμορφη ανάρτηση. Άντε καλημέρα, επιτέλους τελειώνει, αυτή η εβδομάδα. Γεια.

jf είπε...

habilis,
'η φύση ρίχνει ζάρια'! μ' αρέσει...



marianaonice,
μαζί σας μαθαίνω κι εγώ mariana...
Μεγάλη δασκάλα η φύση!

jf είπε...

Newton,
να τους τσουβαλιάσουμε όλους, λες?
Άσε μια αχτίδα ελπίδας...


antinetrino,
Φοβάμαι πως ούτε παξιμάδι δε θάχουμε να κάνουμε σκατό!
Η Μίζερη!! χαχα
Γειαααα